Kära besökare…

Hösten 2014 hamnade jag i ett läge där jag fick möjlighet att testa det här med att starta eget företag. Det var absolut inget lätt beslut, men jäkligt spännande och utmanande!

Eftersom jag har en ovanligt bred yrkesbana med allt från musiker och teaterföreståndare till bussförare, trafikledare, snickare, privatchaufför, möbelförsäljare, truckförare, IT-konsult och webbredaktör så var det liiite svårt att välja vilken inriktning mitt företag skulle ha. Så, varför inte blanda de spår jag har trivts bäst med.

Schnitzel Media är således ett företag där jag erbjuder andra småföretagare hjälp med sina hemsidor (skapa en ny hemsida, utveckla och/eller underhålla en befintlig hemsida), jag hyr ut mig själv som IT-konsult och webbutvecklare/redaktör, plus att jag spelar musik (trummor, bas, gitarr) samt hyr ut- och säljer musikinstrument.

Det händer även att jag förmedlar vänner med andra specialkompetenser till företag och organisationer som behöver hjälp. Det kan t.ex. handla om:

  • Chefscoaching, ledarskap
  • Kurser i arbetsrätt
  • Retorik
  • Yoga
  • Foto/film
  • Projektsamordning
  • Marknadsföring, reklam, profilartiklar
  • Event-/Fest-arrangör

Nystart

Under 2018 har jag legat lågt med företagandet då jag fick en heltidsanställning som IT-konsult i slutet av 2017, men från årsskiftet 2018/2019 har det åter börjat klia i mina Schnitzel Media-fingrar.


Schnitzel Media?

Mååånga är det som frågar var namnet Schnitzel Media kommer ifrån och då brukar jag svara att Schnitzel är en maträtt och Media är olika sätt att kommunicera på.

Men, faktum är att jag lämnade in 3 alternativa namn till bolagsverket när jag registrerade företaget. De två första alternativet såg ut ungefär så här: Stockholm Media bla bla bla och det andra alternativet såg väl ungefär ut så här: Media Group of Sthlm bla bla bla.

Efter att ha suttit och klurat på de två första namnen i flera timmar hör jag helt plötsligt min fru ropa att maten är serverad. Jag ropade då tillbaka och frågade vad hon hade serverat och… ja, ni förstår själva… Schnitzel!

Så, för att inte göra henne ledsen genom att bli sen till matbordet så skrev jag hastigt ner ”Schnitzel Media” och lade ansökan i kuvertet.

Några dagar senare fick jag brev från Bolagsverket där de skrev att de hade tyckt att namnet Schnitzel Media var superbra och att de hade registrerat det namnet direkt. Därför heter företaget Schnitzel Media!

Med varma hälsningar!/Jürgen Rauhofer