Tama Superstar Hyperdrive

Håller just i detta nu på att köpa in ett nytt Superstar-kit. Exakt samma som jag har haft sedan 2014. Bilderna är alltså från mitt tidigare kit, men det nya kommer att vara likadant. Jag har personligen aldrig spelat på trummor som har snyggare ljud än dessa. Dessutom har de ett fantastiskt klipp som gör spelandet på dem till ett oemotståndligt nöje. Den stora bastrumman på 22″x20″ har ett klipp och en botten som ingen annan bastrumma, som jag har spelat på! Har fått komplimanger för detta set var jag än har spelat!

Wesper Professional 1972

Mitt allra första trumset var ett Wesper Professional från 1972 så gissa om jag blev glad när jag 2018 hittade ett exakt likadant set!!! Kanske ÄR DET samma kit? Jag väljer att tro det i alla fall. 😉

Har under hela vinterhalvåret 2018/2019 renoverat detta kit så att det är helt som nytt igen! Dessutom har jag kompletterat det med ny hårdvara, nya cymbaler och en ”ny” virvel. Stommen till virveln är en äldre Pearl Sensitone Custom Alloy i stål på 14″x5,5″ som har polerats spegelblank. De nya helgjutna sargarna är Tamas supergrymma Die Cast-modell. All mekanik är rengjord, polerad och uppoljad igen.

Då trumsetet fortfarande inte är 100% klart ännu så har jag inte så många bilder på det.

Roland TD-30K Extended

Intresset för digitala trummor började med att jag köpte ett Roland TD-9 för ett antal år sedan. Fastnade totalt för det här med att slippa problematiken med dåligt ljud pga dålig akustik, dåliga mickar eller problem med stämningen av trummorna etc.

Det eviga tjatet från bandmedlemmar att ”sänka volymen” eller ”varför måste trummorna ta sån’ plats?” är numera också ett minne blott! Dessutom så kan jag (på sekunden) växla mellan olika trumsound som passar perfekt till de låtar jag spelar!

Den enda nackdelen med de digitala trumseten är att de kräver bra ljudutrustning, vilket kräver mer plats och pengar. Men, vad fasen… det drabbar väl ingen fattig? Hahaha…

Till mitt Rolandkit kör jag med en eller två aktiva The box MA150 som medhörningar. Dessa funkar ibland även som reserv-PA på mindre gig-ställen. Oftast kör jag direkt ut från ljudmodulen, men ibland kör jag även genom en mixer.

Med ”extended” menar jag den extra puk-pad och den extra cymbal som kitet är utrustat med.